3 aug. 2010

10 feitjes die we leren op school maar eigenlijk fout zijn

Ik dacht altijd: als de juf of meester het zegt, is het waar! Zo kwam ik vroeger als kleine meid vaak thuis met elke dag een nieuw feitje of woordje dat ik had geleerd op school. Maar wist je dat er eigenlijk veel dingen zijn die ze ons verkeerd leren?

1. Muizen houden van kaas
Muizen houden van voedsel dat rijk is aan suiker en ook pindakaas en ontbijtgranen. Dus een combinatie daarvan (een Snickers bijvoorbeeld!) vinden muizen veel lekkerder dan kaas.

2. Thomas Edison heeft de gloeilamp uitgevonden
Thomas Edison was een geniale uitvinder maar hij heeft de gloeilamp niet uitgevonden. Die eer behoort toe aan Joseph Swan, een Britse meneer die rond dezelfde tijd heeft geleefd.

3. Einstein had slechte cijfers op school
Dit leugentje wordt vaak voorgeschoteld aan leerlingen om hen te motiveren. Want als de enige echte Albert Einstein slechte punten haalde maar later een van de bekendste genieën werd, dan kan jij dat ook! Fout. Einstein haalde goede punten, hoor, vooral op wiskunde en wetenschappen.

4. Columbus dacht dat de aarde plat was
Columbus wist niet hoe groot de wereld was, maar hij was er vrij zeker van dat hij er niet vanaf zou vallen :)

5. Napoleon was een kleine uk
Napoleon was 1m73, helemaal niet klein dus! Misschien wel voor een man tegenwoordig, maar in die tijd was het een volkomen normale lichaamslengte.

6. De Vikingen hadden helmen met hoorns erop
Vikingen werden begraven met hun helmen én 'drinkhoorns', een beker in de vorm van een hoorn. Toen de mensen deze objecten ontdekten namen ze aan dat de hoorns deel waren van de helm.

7. Verschillende delen van de tongen proeven verschillende smaken
Je hebt verschillende smaakpapillen die allemaal een andere smaak proeven, maar ze liggen verspreid en niet mooi ingedeeld zoals op de tekening hierboven.

8. De mens stamt af van de apen
Darwin heeft dit helemaal niet gezegd. Hij zei dat de mens en de apen en alle andere dieren afstammen van 1 gemeenschappelijke voorouder, en niet dat we afstammen van de apen. Een grote misverstand, dus :)

9. Het water draait tegenwijzerzin in het zuidelijke halfrond
Het zou grappig zijn, maar het is niet zo.

10. De aarde heeft maar één maan
Dit is fout! De aarde heeft eigenlijk twee manen: DÉ maan en 'Cruithne'. Cruithne heeft een diameter van 5km en doet er 770 over om één keer rond de aarde te cirkelen.

Zie je, je kunt beter op (beauty)blogs rondsurfen dan naar school gaan! :)

Veel liefs,
Diana <3

P.S. Just kidding, ga naar school! Haha :D

3 opmerkingen:

www.beautyking.nl zei

haha gek kind:P:)


xxx

Anoniem zei

Cruithne is geen maan. Zelfs geen planeet, maar een planetoïde. Hij draait ook niet om de aarde maar om de zon met dezelfde omloopsnelheid, maar meer elipitsch.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Cruithne_%28planeto%C3%AFde%29

noella zei

Leuk.
Das (bijna) allemaal nieuw voor mij ;-)
x-)

Een reactie posten

Lief dat je een comment achterlaat, je t'aime!