20 sep. 2010

Tips: verlichting als je je opmaakt

Je staat er wellicht niet zo veel bij stil, maar het licht waarbij je je opmaakt, kan veel aan je make up veranderen. Zo heb ik onlangs iets gênants meegemaakt.
Ik had een staaltje van een foundation gevonden bij een tijdschrift. Ik zag de kleur en was verrukt toen hij perfect bij mijn huidskleur paste. Tijdens het opmaken dacht ik bij mezelf: 'damn, dat ziet er goed uit!' Pas toen ik in de badkamerspiegel keek zag ik dat mijn gezicht roze was, terwijl mijn huid een gele ondertoon heeft. Het zag er echt weird uit, want ik maak mezelf op aan mijn bureau (vlak langs het raam) dus door het licht zag het er allemaal iets anders uit.Vandaag ga ik jullie dus enkele tips geven over het juiste licht om jezelf in op te maken om zulke fouten te vermijden!

Nu, als het bijvoorbeeld 's avonds is en er dus geen zonlicht is, welk licht moet je dan gebruiken om jezelf bij op te maken?
  • Zonlicht is het puurste licht dat tevens de kleinste foutjes op je huid toont zodat je zeker geen plekje over slaat als je jezelf opmaakt. De gemakkelijkste manier om dat zonlicht na te bootsen is om een speciale make up spiegel te kopen, bijvoorbeeld die van Babyliss.

    Zo'n spiegel is echter niet goedkoop! Die op de foto hierlangs (Babyliss 8425) kost al €59,90. Dus het is aan jou om te zien of jij het waard vindt om in zo'n ding te investeren.


  • Denk ook aan de inval van het licht. Als de lichtbron waarin je je opmaakt zich achter je bevindt, krijg je waarschijnlijk ongewenste schaduwen op je gezicht die eventuele oneffenheden kunnen verdoezelen waardoor je make up niet 'perfect' is. Daarom zet je het beste een lamp voor je gezicht als je je opmaakt, zodat het de voorkant en de zijkanten van je gezicht verlicht zonder die vervelende schaduwen. De meeste make up spiegels (bijvoorbeeld die wat je vaak ziet bij modeshows met van die gloeilampen aan de zijkant) zijn zo gemaakt dat je dat probleem niet hebt.
  • Je kan ook speciale gloeilampen kopen. Zoek die met een label met 'natuurlijk licht'  of 'daglicht spectrum' erop. Als je écht de juiste belichting wilt hebben om je make up correct op te brengen, kan je nog altijd met een lichtspecialist praten, of gewoon de verkopers bij de Hubo (al denk ik niet dat ze daar verstand van hebben ;)).
  • Denk aan je bestemming: ga je naar het werk of een romantisch dineetje? De belichting in een kantoor is namelijk anders dan bijvoorbeeld een etentje bij kaarslicht. Ook kun je hier allerlei situatie's nabootsen met verschillende gloeilampen, maar het beste is om je op te maken in natuurlijk daglicht. Dan kan je niet misgaan!
Denk jij zoveel na over de belichting als jij je opmaakt?

Veel liefs,
Diana