11 aug. 2010

Er beter uit zien als je moe bent of geweend hebt

Iedereen heeft wel eens een baaldag. Heb je liggen wenen om een ruzie met je lief? Veel stress op het werk of op school? Jammer genoeg hoort dit bij het leven en moet je er maar door. Maar als je het heel moeilijk hebt is het zeker niet gemakkelijk om je uiterlijk helemaal te verzorgen, zeker niet als je ogen opgezwollen zijn door het huilen. Hier zijn dus enkele tips om je terug fris en vrolijk te laten uitzien! En voor de rest, meiden: praat met iemand :)
- Als je hebt geweend en/of niet kon slapen en je ogen zijn rood, dan kan ik me voorstellen dat je zo het huis niet uit wilt gaan. Wel, om deze rode oogjes te camoufleren gebruik je het best een huidskleurige oogpotlood, bijvoorbeeld de Long Lasting Eye Pencil van Essence in Almost Famous (€1,25). Als je je waterlijn omlijnt met een kleur dat nét iets donkerder is dan je eigen huidskleur, dan zal dat het rood dat zich rond je ogen bevindt neutraliseren. Als je het subtiel wilt aanpakken, ga dan voor een matte kleur. Maar een oogpotlood in huidskleur mét shimmer zorgt voor het meeste brightening effect.


- Crème blush is je beste vriend als je moe of gestresseerd bent. Het geeft een zachtere, meer glowy effect aan je huid. Als je huid een koele ondertoon bevat, gebruik dan een babyroze kleur. Bij warmere ondertonen kies je het best voor een perzikachtig kleurtje. Check de crème blushes van NYX eens! (€6,59)

- Wanneer je moe bent kan je huid er dof uitzien. Fake dan een gezond huidje! Gebruik een verfrissende gezichtsspray, zoals de Vitamin C energizing face mist van The Body Shop (€11). En als je het flesje in de koelkast steekt, zal de spray gekoeld zijn en dat helpt ook de puffyness te verminderen.

- Als je ogen bloeddoorlopen zijn door vermoeidheid of stress, dan helpt - raar maar waar - een beetje blauwe mascara heel goed. Het blauwe zorgt dat het wit van je ogen, ja, witter lijkt want het werkt de roodheid tegen. Als je onder je ogen een beetje paars-rood ziet, probeer een perzikkleurige concealer. Perzik is natuurlijker, maar je kunt ook goed voor geel kiezen. Probeer eens het Catrice Allround Concealer paletje (€2,76), daar zitten allerlei kleuren in!

Zo, hopelijk heb ik jullie een beetje geholpen! Nu kruip ik ook maar eens onder de lakens, het is best laat geworden gisteren en ik wil deze tips het liefst niet zelf uitprobeeren ;)

Veel liefs,
Diana

4 opmerkingen:

www.beautyking.nl zei

Lief,
heb je me mailtje nou nog gehad?:O

x

kimberley zei

handige post!

Amber zei

Handig artikeltje zeg! Daar kan ik nog wel eens wat aan gaan hebben. :)

Annigje zei

Leuk artikel! Handige tips ook. Ik wist niet dat Essence een huidkleurige eyeliner had. Ik ben gek op hun Long Lasting Eye Pencils, dus ik ga eens kijken of ik dit kleurtje kan vinden!

Een reactie posten

Lief dat je een comment achterlaat, je t'aime!