16 aug 2010

Megareview: foundationstash

Ik kan niet zonder foundation, dat is de basis van mijn make up. Voor de rest hoef ik niks bijzonders, zolang ik maar een egaal huidje heb. Wel hangt de keuze van foundation af van vele factoren: het weer (bloedheet of eerder fris?), de roodheid, puistjes,... Als het snikheet is zal ik eerder naar mijn minerale foundation grijpen, maar als het eerder fris is en de kans dat je make up van je huid af glijdt klein is, dan kies is voor een dekkende, vloeibare foundation. Ik heb dus voor elke 'gelegenheid' een foundation.
Vandaag laat ik jullie mijn bescheiden stash zien. Kijk maar snel mee!


Wijzerzin vanaf linksboven:
- Nivea Ideal Finish
- Wet 'n Wild Ultimate Minerals Powder Foundation
- Maybelline Dream Satin Fluide
- Bourjois Healthy Mix

Jullie konden al eerder een review lezen over mijn favoriete foundation, de Nivea Ideal Finish. Ik heb hem in de kleur Nude, wat pérfect bij mijn huidskleur past.



Zoals ik al heb geschreven is deze foundation lekker dik en romig. Hij smeert niet heel gemakkelijk uit, maar geeft wel héle goede dekking. Ik heb vaak zelfs geen concealer meer nodig als ik dit opsmeer, zelfs al heb ik last van pukkeltjes en veel roodheid! Een wonderproduct voor mij, dus. (Voor de volledige review, klik dan hier.)

Na Nivea is de Healthy Mix van Bourjois mijn favoriet. Hij is iets donkerder, dus perfect voor in de zomer, voor wanneer ik wat bruiner ben.
Ik heb deze in de kleur n°52, Vanille. De textuur van deze foundation is echt heel licht en luchtig en hij is supergoed uitsmeerbaar. Daarom raad ik aan om dit met je vingers aan te brengen in plaats van een kwastje want net doordat hij zo vloeibaar is kan het wat streperig worden.


Ik heb deze nu al een maandje in mijn bezit, maar eigenlijk wilde ik hem al veel langer. Maar elke keer dat ik in de winkel het testertje uitprobeerde rook ik een vreselijke geur. Ik dacht dat hij heerlijk fruitig zou ruiken?! Blijkbaar dus niet.
Tot ik onlangs een bon van €10 van de Ici Paris had gewonnen. Waarom niet, dacht ik. Ik had toch een nieuwe foundation nodig, dus deze nam ik snel mee naar de kassa.

Laat me jullie één ding zeggen: dit ruikt heerlijk. Serieus. Niet zoals die testertjes in de winkel! Volgens mij komt het gewoon omdat die daar open in de winkel liggen? Maar maakt niet uit, het goedje ruikt super.
Een hele goede dekking geeft hij niet, maar je kunt hem gemakkelijk opbouwen. Bovendien geeft het je gezicht een gezonde glans. Meestal laat ik het zo, maar als het warm is poeder is hem toch even af, anders lijkt het al snel alsof je een vettige huid hebt.

De houdbaarheid, daar ben ik wel niet blij mee. Er staat op de verpakking dat hij het 16 uur zou uithouden, maar dit is niet het geval. Als ik 's avonds mijn make up af haal komt er bijna niks meer van mijn gezicht af! Best stom, maar ik moet wel toegeven dat mijn gezicht wel veel frisser uitziet na gebruik van deze foundation. Bij mij werken al die fruitsoorten en antioxidanten dus wel!

Oh, en de verpakking is ook geweldig. Hij is luchtdicht verpakt dus je krijgt heel je 30 ml eruit zonder dat je de tube open moet knippen en de restjes eraf moet schrapen!

Next is de Dream Satin Fluide van Maybelline. Nu, op heel veel sites, waaronder VeraCamilla, wordt er vol lof gesproken over deze foundation. Men noemt het wel eens de "beste drogisterij foundation". Maar ik vind dit ab-so-luut niet zo.
Nu, dat kan ook maken met het feit dat ik deze foundation van mijn zus gekregen heb. Zij gebruikte deze heel even, maar had toch liever haar L'Oréal. Omdat ik hem eens wilde uittesten nam ik hem maar al te graag aan. Maar man, wat heb ik daar toch een spijt van.

Ten eerste is de kleur te donker en te geel voor mijn huidskleur (ik heb hem in de kleur Beige Doré). Misschien komt het al daardoor dat ik niet van deze foundation hou. Maar ook dekt hij helemaal niet. Hij glijdt er ook gemakkelijk vanaf... Nee, een big no no voor mij.
Wel heb ik hem, toen het begin juli heel heet was, gemengd met de Nivea Ideal Finish. Dat maakte die foundation iets donkerder en minder zwaar, dus dat was wél handig. Maar of ik hem zo zou gebruiken? Nope.


Tot slot mijn enigste minerale foundation: de Ultimate Minerals Powder Foundation van Wet 'n Wild (wat een mondvol!). Ik heb veel goeds over WnW gehoord, en ik wilde dus ook dolgraag een product van dat merk uitproberen. Jammer genoeg kon ik nog niet over internet bestellen, en was er ook geen Di in de buurt.

Maar vorige maand was ik in Brussel voor mijn toelatingsexamen geneeskunde, waar ik trouwens zwaar voor gebuisd was. (Lees hier meer over dat verhaal.) Ik logeerde daar in een hotelletje omdat ik anders al om 6 uur 's ochtends op de trein moest zitten. En wat bleek? 2 huizen verder van mijn hotel was er een Di! Ik gilde van geluk!

Toen ik naar binnen rende zag ik hem eindelijk: het WnW standje. En alles was -50%! Jammer genoeg hadden andere meiden alles al leeggeplunderd, er bleef echt bijna niks meer over. Toch scoorde ik de Pearlescent Pink en deze foundation in de kleur Fair.
Omdat het rond die tijd zo warm was heb ik gelezen dat een minerale foundation het beste is omdat het je huid laat ademen en omdat het in je huid trekt, zodat het minder snel af zal glijden door het zweten. Ik wilde  eerst die van Maybelline kopen, maar toen besloot ik om niet meteen een foundation van €16 te kopen om vervolgens te ontdekken dat minerale producten niks voor mij zijn. Ik heb namelijk tot dat moment enkel maar vloeibare foundation gebruikt.


Zoals je op de foto goed kunt zien is het een grote kliederboel! Ik heb hem expres niet schoongemaakt zodat jullie konden zien hoe het eruit ziet als je hem gewoon opendoet. Nee, ik heb er niet mee geschud of ondersteboven gehouden: hij staat gewoon netjes in mijn kast. En zo ziet het er dus uit. De verpakking is dus niet goed.


Ook moet je lang schudden eer je genoeg foundation hebt voor je hele gezicht. Maar op zich vind ik dat niet zó erg. Het gaat immers om de werking van het product, niet?
Nu, daar heb ik eigenlijk niks slechts over te zeggen. Hij dekt goed en blijft verbazend genoeg lang zitten, veel langer dan een vloeibare foundation. Ook bij heel heet zweer en liters zweet. Het enige minpuntje is dat hij heel erg poederig uitziet op mijn voorhoofd, maar dan spray ik wat Vitamin E Face Mist van The Body Shop op mijn gezicht en is dat meteen weg.

Nog enkele swatches op mijn hand en op papier:




Zonder flits

Mét flits

Ik ben heel erg blij met mijn stash! Tuurlijk, het zijn niet veel foundations, maar ik heb één voor elke gelegenheid en dat is genoeg!

- Bourjois Healthy Mix kost €14,90 en is te koop bij o.a. Kruidvat, Ici Paris
- Wet 'n Wild Ultimate Minerals Powder Foundation kost €3,49 en is te koop bij Di of online
- Maybelline Dream Satin Fluide kost €13,49 en is o.a. te koop bij Kruidvat
- Nivea Ideal Finish kost ongeveer €12 en is te koop in de Belgische Kruidvat

Oh, en ik vind het heel erg jammer dat de Nivea make up niet te koop is in Nederland! Het is namelijk een supergoed merk. Daarom wil ik de Nederlandse dames zeggen; als jij nieuwsgierig bent naar deze make up dan wil ik het best wel voor je kopen en je opsturen! Voor meer info en details kun je me altijd mailen :)

Veel liefs,
Diana

8 opmerkingen:

www.beautyking.nl zei

leuk,leuk,leuk!!!!:D

x

Anoniem zei

Hoe licht is de lichtste kleur van de Niveau foundation :D? En hebben ze ook mineraal
Ik zelf ben meer fan van poeders ;)
xxx

Diana zei

@Anoniem
De lichtste kleur is volgens mij die wat ik heb, Nude! Lichter heb ik nog niet gezien. Minerale foundation hebben ze niet, maar hier is wel een poederfoundation:
http://www.nl.nivea.be/products/show/1461

Melissa zei

Vind die foundation van Maybelline ook wat overgewaardeerd. Hij is zeker niet slecht maar er bestaan zo veel betere. Je hebt me wel benieuwd gemaakt naar Nivea. Gebruik nu de lichtste kleur van Bourjois (dezelfde als jij dus) maar zou graag een lichtere kleur hebben. Morgen is gaan kijken naar het schap van Nivea dus ;)

Amber zei

Leuk artikel! Ik gebruik zelf alleen mijn Everyday Minerals poeder, ik heb echt een hekel aan vloeibare foundation, ik voel de pukkels opkomen, welke ik ook gebruik. :P Brr.

Floor / Marjolein zei

Wat handig! Nu weet ik welke ik wel en niet moet kopen, haha. Je ziet inderdaad veel kleurverschil tussen de foundations!

Astrid zei

Leuk artikel! Ik heb nog altijd mijn perfecte foundation niet gevonden :( Altijd een beetje te licht of te donker, maar meestal het laatste. Ik heb er al 4 die niet goed zijn ^^

Miranda zei

Leuk artikel

Een reactie posten

Lief dat je een comment achterlaat, je t'aime!