25 aug. 2010

Hét kapsel voor jouw gezichtsvorm - rond

Ik start vandaag met een aantal kapsels voor elke gezichtsvorm. Plus, ik kies enkele korte, halflange en lange kapsels uit, dus voor elk wat wils.
Om je gezichtsvorm te bepalen kun je het beste je haren in een strakke staart doen en voor een spiegel gaan staan met een oude lipstick of oogpotlood. Daarmee omlijn je de vorm van je gezicht. Daarna kun je heel goed zien welke vorm jouw gezicht heeft.

Vandaag begin ik met het rond gezicht, aangezien dat ook mijn gezichtsvorm is :)Hoe herken je een rond gezicht?
Je hebt een vol gezicht (is niet gelijk aan een dik gezicht!!) met een ronde kin en haarlijn. Het breedste punt van je gezicht ligt ter hoogte van je wangen en oren.

Kapsel-yay?
Vooral lange kapsels staan meiden met een rond gezicht. De lengte van je haren zorgen er voor dat je gezicht optisch langer lijkt. Ook laagjes zijn een goede keuze, want ze laten je gezicht slanker lijken en zorgen er voor dat het volume niet gecentreerd is rond je wangen. Een pony kan, maar hou het lang en draag ze niet recht.

Kapsel-nay?
Kapsels met één lengte, dus zonder laagjes, zijn een big no-no! Ook de zogenaamde blunt cuts zijn ook niet goed voor je gezicht.

Celebs met je gezichtsvorm delen:
Fergie, Kate Bosworth, Oprah Winfrey, Cameron Diaz, Kirsten Dunst, Michelle Williams, Catherine Zeta-Jones en Mandy Moore.


Voor kort haar:
Ginnifer Goodwin

DE SNIT Een jongensachtig, spiky kapsel met veel laagjes, vooral boven op je hoofd.
WAAROM HET WERKT Geloof het of niet, dit kapsel zorgt ervoor dat je gezicht véél smaller lijkt. De warrige stukjes boven op je hoofd voegen lengte toe aan je gezicht én ze benadrukken je mooie ogen.

EXTRA TIP Dit kapsel is geweldig voor stijl, golvend en dun haar, maar als je krullen hebt kies je het beste voor iets anders. Je wilt niet de tweeling van een poedel worden.

Voor middellang haar:
Mo'Nique
DE SNIT Een lange bob/lob met laagjes rond de nek.
WAAROM HET WERKT Een kapsel dat tot aan je schouders of je sleutelbeenderen reikt zorgt voor een dunner gezicht. En als je de uiteinden van je haar krult, geeft het je gezicht meer structuur en lijkt het dus minder rond.
EXTRA TIP Als je krullen hebt moet je wat langer gaan. Want hoe korter je gaat met krullen, hoe meer poofy het kan worden rond je gezicht. En dat willen we net niet.


Voor lang haar:
Christina Ricci

DE SNIT Lange laagjes die enkele centimeters van onder je jukbeenderen beginnen.
WAAROM HET WERKT Het maakt je haar - niet je gezicht - voller. Bovendien zorgen de lichte laagjes ervoor dat er geen volume is rond je gezicht en wél aan de uiteinden van je haar, waar het hoort.
EXTRA TIP De lange lagen zorgen ervoor dat dun haar niet nóg dunner lijkt, en ze zorgen er ook voor dat je krullen zich niet ophopen rond je wangen.

Wat vonden jullie van deze eerste reeks kapseltips? Yay of nay? Als het merendeel van de antwoorden 'yay' is, plaats ik volgende keer tips voor een ovaal gezicht.

Veel liefs,
Diana