27 jul. 2010

Hoe vermijden dat je haarkleur vervaagt

Tijdens de zomer zijn er veel factoren die ervoor kunnen zorgen dat de kleur van je geverfd haar vervaagt. Denk maar aan de felle zomerzon, de hitte en het zeewater. Vandaag dus enkele tips die ervoor zorgen dat je kleur fel en gezond blijft!


  • Voordat je het zeewater of zwembad in duikt spoel je best je haren eens met water (gewoon water uit de kraan). Dat zorgt voor een extra barrière dat de chloor en zeezout uit je haarschacht houdt.

  • Vermijdt hete douches. Heet water kan de kleur van je haarwortels wegspoelen waardoor je kleur doffer wordt.

  • Dit ligt voor de hand: gebruik een speciale shampoo en conditioner voor je gekleurd haar. Ook mensen zonder gekleurd haar kunnen haarproducten gebruiken naargelang hun natuurlijke haarkleur, dat helpt ook om het haar fris en gezond te houden.

  • Gebruik niet teveel shampoo. Shampoo is vooral voor je hoofdhuid bedoeld en niet, in tegenstelling tot wat de meerderheid van de bevolking denkt, voor je hele haardos. Masseer daarom lichtjes je hoofdhuid met shampoo en de restjes kun je gebruiken voor de rest van je haren. Een gezonde hoofdhuid zorgt namelijk voor gezonde haren.

Zo, hopelijk hebben deze tips wat geholpen. Ik zou zeggen, probeer het zeker eens uit en geniet nog van het mooi weertje!

Veel liefs,
Diana

3 opmerkingen:

Anoniem zei

handige tips ! =)

jessicadamen zei

heel handig inderdaad!

www.beautyking.nl zei

thanks wijffie!

x

Een reactie posten

Lief dat je een comment achterlaat, je t'aime!