27 jul 2010

Beauty battle: groene concealer

Vandaag de eerste beauty battle! Ik ga het hebben over groene concealers. De eerste is van GOSH, de touch up concealer nr.5, rechts op de foto. Links zie je de Shiseido stick foundation Colour Control spf 15 (wat een mondvol!).

Beide concealers zijn geschikt om roodheid en oneffenheden te verdoezelen. Hieronder zie je enkele foto's met swatches op mijn hand.


Niet geblend


(beetje) geblend

Zo! Aangezien deze 2 producten heel erg veel verschillen ga ik de enkele aspecten van elk product even op een rijtje zetten.

  • Dekking:
    Zoals je misschien al op de foto's kunt zien past de kleur van Gosh beter bij mijn huidskleur. De concealer van Shiseido heeft een gelige ondertoon en dekt bijgevolg de rode plekjes (bij mij dan toch) niet zo goed. Die van Gosh daarentegen wél, maar ik heb de indruk dat beide concealers mijn huid, na het aanbrengen ervan, een beetje heel erg wit maken. Dat ziet er heel raar uit, maar met wat foundation erover zie je er niks meer van.

    Winner: Gosh, gewoon omdat hij wél de roodheid dekt.

  • Textuur:
    De concealer van Shiseido is cremig terwijl die van Gosh eerder vloeibaar is. Zelf vind ik die van Shiseido prettig om te gebruiken omdat je die minder moet blenden. Met een vloeibare concealer kan het soms een smeerboel zijn en je kunt al snel teveel op hebben gebracht. De stick van Shiseido kun je gemakkelijk opbouwen.

    Winner:
    Shiseido omdat het gemakkelijk te blenden is.

  • Uithoudingsvermogen:
    Aangezien de concealer van Shiseido bij mij niet goed dekt, zie je de rode plekjes sowieso beter. Maar toch blijf hij redelijk lang zitten. Maar Gosh moet zeker niet onderdoen! Mijn huid blijft ook rood-vrij totdat ik mijn make up afhaal.

    Winner: Gosh, omdat hij goed dekt én lang blijft zitten!

  • Prijs:
    Die van Gosh kostte €7,95. Shiseido daarentegen was een pak duurder: €32!

    Winner:
    Gosh, need I say more? ;)

En de winnaar is... GOSH, met 3-1! Dit had ik niet verwacht, want je hoort meestal dat duurdere producten beter werken ten opzichte van goedkopere merken.
Maar pas wel op: elk product werkt anders bij iedereen! Mijn zus bijvoorbeeld, vindt die van Shiseido beter terwijl we ongeveer hetzelfde huidtype hebben :)

Veel liefs,
Diana

8 opmerkingen:

Anoniem zei

handig review !

SugarblossomNL zei

Super bedankt om te reviewen! Ik heb hier zo vaak over staan te twijfelen. Ik zoek een goede groene concealer.. die van Catrice is dan iets minder maar als deze van GOSH dekt dan ben ik blij!!

Diana zei

Graag gedaan! :)

jessicadamen zei

die van gosh heb ik ook haha! :-)

RWNN. zei

die van Gosh heb ik ook haha, zeker een fijne concealer. :)

Maaike (Honestbeauty) zei

Leuke review! Ik heb die vna GOSH nog niet gekocht omdat hij me niet zo superhygiënisch lijkt

Anoniem zei

die battle komt me bekend voor...

Tatjana zei

Fijn om te weten!
Ik gebruik die van NYX concealer in a jar, die is ook heel erg fijn.

Een reactie posten

Lief dat je een comment achterlaat, je t'aime!