29 jul. 2010

5 beauty routines die eigen niet zo goed zijn...

Ieder van ons wilt mooi en schoon voor de dag komen. We douchen, scrubben, scheren,... Wat een vrouw toch allemaal ondergaat om mooi te zijn ;)
Maar wist je dat enkele van de meest voor de hand liggende beautytips soms wel eens slecht kunnen zijn voor je? Geïnteresseerd? Blijf dan vooral lezen!

 • Je haren wassen:
  Dit elke dag doen is niet goed. Het maakt je hoofdhuid vettiger én zorgt dat je haar uitdroogt op hetzelfde moment. Ladies, als jullie je haren elke dag wassen, stop er dan mee! Probeer je haren om de dag te wassen. Je zult denken dat je haren wat vettiger zijn in het begin, maar na enkele weken zal je lichaam eraan wennen en is dat vervelende gevoel weg. Je hoofdhuid zal je dankbaar zijn!
 • Water drinken:
  Tuurlijk is water goed voor je, maar als je te veel drinkt kan het er voor zorgen dat je opgeblazen en puffy uitziet, en dat willen we ab-so-luut niet! Drink water met mate, en dat zal er wel voor zorgen dat je huid mooier wordt.
 • Een bad nemen:
  Jezelf wassen is natuurlijk heel erg nodig. Maar warm water vernietigt de beschermende laag van je huid. En als je nu elke dag een lang, warm bad neemt... Je snapt het wel.
  Wissel daarom af en toe je bad af met douches en hou deze ook kort. Zorg dat het water warm of lauw is, maar nooit stomend heet. Zo kan je af en toe na een zware dag lekker relaxen in een heet bad :)
 • Scheren/scrubben:
  Als je een gevoelige huid hebt, kunnen deze beauty routines je huid zwaar irriteren en zelfs ontstekingen veroorzaken. Gebruik, zeker als je een gevoelige huid hebt, een scrub en scheerschuim voor je huidtype.
 • Drinken met een rietje:
  Je hebt het wel al eens gedaan: Cola door een rietje drinken omdat je tanden anders geel worden. Dit is goed, maar wist je dat, door je lippen zo op elkaar te persen, je rimpels rond je mond creëert op dezelfde manier als een roker met een sigaret in de mond? Gebruik gewoon een glas (of drink wat minder Cola :) ).


  Dit wil je toch niet?!

Tuurlijk kan het geen kwaad als je de bovenstaande routines af en toe doet. Zo lang jij er zelf geen last van hebt, is het goed. Maar denk er aan: voorkomen is beter dan genezen!

Veel liefs,
Diana♥

1 opmerking:

Nena zei

woooow!!! goeie tips!!!

die van dat rietje wist ik niet!!!
HOLY BEEEEEP!!!!
rietjes gaan snel de deur uit;)

Een reactie posten

Lief dat je een comment achterlaat, je t'aime!