12 sep. 2010

Tips: je foundation er beter laten uitzien

Dit artikeltje staat al een héle lange tijd op mijn Coming Up-lijstje, en hier is hij dan!
Een mooie, natuurlijke look verkrijgen met foundation is méér dan enkel de juiste kleur kiezen. De textuur (creme, vloeibaar, poeder,...), de finish (mat, een glans, ...), je huidtype en zelfs het seizoen; dit zijn allemaal factoren die je in je achterhoofd moet houden als je een foundation gaat kiezen. Benieuwd om dé perfecte huid te krijgen met make up? Blijf dan zeker lezen.  • Als je eenmaal je holy grail foundation hebt gevonden, gebruik je niks anders meer. Begrijpelijk, maar vergeet niet dat je huidskleur ook met het seizoen mee verandert. In de winter ben je bleker dan in de zomer, en dan is het niet handig om éénzelfde kleur te gebruiken. Daarom is het belangrijk om twee soorten foundations te hebben. De kleuren mogen niet meer dan twee tinten lichter of donkerder zijn dan de andere. Hou het in dezelfde kleurenfamilie, bijvoorbeeld met een roze ondertoon of een gele ondertoon.
  • Je foundation afpoederen met een poederkwast, dat doen we allemaal. Maar wist je dat make up artiesten eerder aanraden om je poeder te setten met een puff? Pas daarna gebruik je je poederkwast om het overtollige poeder eraf te halen.
  • Concealer! Dit is een echte must. Zo verdoezel je kleine oneffenheden en creëer je een mooi en egaal huidje. Je kunt een kwastje gebruiken hiervoor, maar het gemakkelijkste is om je ringvinger hiervoor te gebruiken, en vervolgens de concealer in je huid te 'tappen'.
  • Een make up primer is niet noodzakelijk, maar het is een goed idee. Een primer zorgt er namelijk voor dat de échte kleur van je make up tot uiting komt. Plus, je zult minder foundation nodig hebben en je make up blijft beter zitten.
  • Denk aan je huidtype. Als je huid gevoel is voor puistjes, of je hebt een droge huid - niet alle technieken om foundation aan te brengen zijn goed voor je. Je foundation echt in je huid wrijven is dan zeker geen goed idee: het zal je huid namelijk sneller irriteren. Als je je make up zachtjes met een sponsje aanbrengt, zal je huid minder geïrriteerd zijn en zal het ook zachter aanvoelen.
  • Ook kies je het beste een foundation voor jouw huidtype. Als je een hele vettige huid hebt, ga dan niet voor vloeibare foundation, maar voor een poeder-of minerale foundation.
Zelf volg ik deze technieken ook, en daardoor merk ik dat mijn gezicht er gladder en egaler uit ziet. Natuurlijk is het voor iedereen anders, maar het kan zeker geen kwaad om deze tips uit te proberen.

Veel liefs,
Diana