4 aug 2010

Request: kwasten

Ik kreeg een mailtje met de vraag welke kwasten ik gebruik om mijn make up te gebruiken. Wel, ik kan jullie zeggen dat ik er maar 3 heb! 2 daarvan zijn van ELF, een goedkoop maar kwalitatief merk dat ik jullie zeker wil aanraden. Kijk snel mee :)



Ik bezit 3 kwasten: eentje voor poeder op te brengen, eentje voor blush/bronzer en eentje voor oogschaduw. Deze laatste heb ik in de Kruidvat gekocht, de andere heb ik gekocht op http://nl.eyeslipsface.be// .

Allereerst de oogschaduwkwast. Ik weet niet meer precies hoeveel hij heeft gekost, ik schat onder de €3. Ik heb de verpakking niet meer, dus ik weet ook niet welk merk het is :$ Maar je vindt het bij de beautyspulletjes in de Kruidvat.
Ik heb deze gekocht omdat ik eens wilde experimenten met meerdere kleurtjes en kleurtjes in de crease. Normaal draag ik gewoon één lichte kleur, dat breng ik gewoon aan met mijn vingers. Maar een kleurtje in de crease vereist precisiewerk. Hieronder een swatch van het kwastje met een Essence oogschaduw in de kleur Get ready!


Ik ben niet zo'n fan van dit kwastje. Hij is wel zacht en pakt veel oogschaduw op maar als je het op je oogleden wilt aanbrengen valt alles er af. Echt, bah! Ik gebruik hem liever om concealer mee aan te brengen, daarvoor is hij wel heel erg geschikt.

Mijn poederkwast is van ELF en heeft me €1 gekost. Maar geloof me, dit kwastje is pure kwaliteit! Hieronder een foto van de kwast met wat poeder.

De haartjes zijn lekker zacht en vallen niet uit. Bovendien is de kwast best groot, maar hij neemt nét genoeg poeder op. Je kent wel mensen die een dikke laag poeder opbrengen, gewoon omdat ze een slechte kwast hebben. Maar deze geeft net genoeg dekking maar laat het nog natuurlijk uitzien. Echt, mijn favoriete kwast ooit!

Deze kwast is ook van ELF en kostte ook maar €1. De kwast is een beetje schuin afgesneden, perfect om met highlighter over je jukbeenderen te gaan of te contouren of gewoon voor blush.
Nu ben ik er dolverliefd op, maar vroeger wou ik deze gewoon niet aanraken. Hij bracht mijn blush heel streperig op, maar ik heb ontdekt dat dat kwam omdat ik het verkeerd gebruikte :$ Maar nu grijp ik er dagelijks naar! Hieronder een foto van de kwast met blush (Bourjois Rose Coup de Foudre).


Zoals ik in het begin al vertelde, ik ben een échte budgetbeauty. Maar ik ben er blij mee, want tot nu toe werken al de cheap ass producten supergoed bij mij. Maar als mijn bankrekening eenmaal een beetje meer gevuld is ga ik eens wat MAC en dergelijks uitproberen!

Dus zoek jij nog goedkope kwasten? Probeer die van ELF zeker uit, het is echt een goed merk. Ik gebruik ze al een jaar en de haartjes beginnen langzaamaan verder uit elkaar te staan, dus ik denk dat het tijd wordt om eens nieuwe schatjes aan te schaffen. Ik zou dan ook een kabuki halen en een brush cleanser, beide van de Studio Line.

De producten van ELF zijn lekker goedkoop omdat ze besparen op de verpakking. Desondanks vind ik deze kwasten heel mooi uitzien, hoor! De kwasten van ELF zijn hier (voor de Belgische meiden) en hier (voor de Nederlandse meiden) te koop voor slechts €1 per stuk.

Veel liefs,
Diana

5 opmerkingen:

LiefdeVoorBeauty zei

Ik ben erg benieuwd naar de Elf kwasten! :)

Anoniem zei

looks good! ik wil elf ook nog is proberen, ik gebruik nu MAC en Dior kwasten, en heb vandaag een kwast van hema gekocht die ik wil proberen. =) hema is ook cheapie, en de poeder kwast die ik heb is super zacht!

Anoniem zei

Aah mijn request :D
Dankjewel meid!!
Verkopen ze Elf produchten niet in Nederland?
Ik vind het altijd minder om dinen online te bestellen

Diana zei

@Anoniem
Dat weet ik niet! Maar ik ben van plan om eens (over een maandje ofzo) om een superaankoop te doen. Ik vind de verzendkosten namelijk redelijk hoog :s Ik zal dan nog een artikeltje plaatsen, dan kun je misschien meedoen, hou mn blog in de gaten :D

Annabel zei

Ik vind de oogschaduwkwastjes van de hema ook wel fijn alleen moet je in de winkel voelen welke je het pretigst zou vinden. Zelf heb ik er 3 van de hema waarvan ik één voor me crease gebruik en een andere voor gewoon all-over the lid oogschaduw. (de derde ligt eigenlijk gewoon in een hoekje te slingeren XD) maar ze zijn wel aan te raden want de nieuwe hema lijn voor kwasten is echt kwalitatief toppie!

Een reactie posten

Lief dat je een comment achterlaat, je t'aime!