27 aug. 2010

Boekentip: Zielen

Ik verveel me vaak in de zomer. Nu even niet door mijn vakantiejob, maar als ik geen plannen heb kan ik bijna dood gaan van de verveling. Daarom is lezen een goede remedie. Vandaag mijn meest geliefde, meest gelezen boek EVER: Zielen/The Host van Stephenie Meyer.


Het boek dat ik nu aan het lezen ben is eentje die ik een jaar geleden voor het eerst gelezen heb. Het gaat om The Host (of Zielen, in het Nederlands) van Stephenie Meyer, dezelfde geniale schrijfster van de Twilight-reeks.


" Wandelaar, de gastziel die Melanie's lichaam gekregen heeft, wist al dat het moeilijk was om in een mensenlichaam te wonen: de overweldigende emoties, de levendige herinneringen. Maar één ding had ze niet verwacht: de vorige bewoonster weigert haar geest te laten overnemen. Melanie vult Wandelaars gedachten met beelden van Jared, de man van wie ze zielsveel houdt. Wandelaar kan zich niet verzetten tegen de herinneringen van haar lichaam, en ze verlangt naar een man die ze nooit heeft ontmoet. Dat is het begin van een romantisch en meeslepend verhaal over twee meisjes in één lichaam, met dezelfde geliefde… "

Boeiend, toch? Ik moet toegeven dat ik dit boek had leren kennen doordat ik de heisa rond Twilight een beetje beu was. Ik had het boek namelijk véél eerder gelezen voordat de hele Edward/Jacob-hype ontstond. Ik wilde iets nieuws, en had ook goede dingen gehoord over dit boek.
Op het eerste zicht zou je denken: aliens die de aarde overnemen? SAAI. Dat dacht ik dus ook, maar aangezien ik Stephenie Meyer's schrijfstijl al kende waagde ik toch mijn kans. Ik moet eerlijk toegeven dat de eerste paar hoofdstukken best wel traag vooruit gingen. Maar al snel komt het verhaal op gang. En man man, wat een verhaal!

Ik kon gewoon niet stoppen met lezen. Ook al was het zomer, ik las liever dan dat ik buiten ging genieten van het mooie weer. Dat zegt toch al veel! Meyer's schrijfstijl sleept je echt mee, je voelt je één met het hoofdpersonage (of hoofdpersonages, kan ik beter zeggen). Op bepaalde momenten was ik zó into het verhaal dat ik begon te wenen als het hoofdpersonage begon te wenen. Melig, I know, maar is gewoon zó goed!

Voor al de sceptici: laat je niet afschrikken door de aliens en bodysnatchers, dit verhaal is echt veel meer dan dat. Het is een episch en gecompliceerde liefdesverhaal dat ik persoonlijk beter vind de Twilight-reeks. Misschien komt het omdat er nog niet zo'n gigantische hype is verschenen zoals bij Twilight, ik hou namelijk meer van boeken die een beetje onbekend zijn :)

In ieder geval, na een jaar heb ik het boek opnieuw uit de kast gehaald. En net zoals de eerste keer word ik weer zo hard meegesleept in het verhaal. Dit is een echte aanrader voor als je eventjes je hoofd wilt leegmaken en wilt genieten van een geweldig verhaal dat zeker blijft hangen. Binnenkort gaat het een even grote hype veroorzaken zoals Twilight, mark my words!

'Zielen' van Stephenie Meyer is te koop in de boekhandels voor €19,95.


Veel liefs,
Diana

1 opmerking:

Anoniem zei

Uѕeful information. Lucky me ӏ discoѵеred your site by accident, and I am ѕhockеԁ why thiѕ tωist of fate dіd not came abοut еarlier!
ӏ bookmaгked it.

Feel freе to νisіt mу homеpage -
unlock iphone for tmobile

Een reactie posten

Lief dat je een comment achterlaat, je t'aime!